Tšehov-sisältöni on kutistunut vain kertomuksia, tai novelleja, käsittäväksi. Näille sivuille on koottu (melkein) kaikki Tšehovin kertomukset, joista minulla on suomennostieto. Kertomuksia on 215 216. Niistä kahta on usein sanottu romaaneiksi, joitakin taas pienoisromaaneiksi. Monista kertomuksista on tehty useita suomennoksia, mutta kaikista ei sivuillani ole tarkkoja julkaisutietoja.
Jonkinlainen luettelo Tšehov-julkaisuista löytyy sivuiltani täältä ja Tšehovista kirjoitetusta täältä. Kansalliskirjaston Digi-palvelusta löytyviä varhaisia suomennoksia olen koonnut tänne.
* Olen poistanut pitkään toimimattomina olleille niv.ru-sivuille johtaneet alkutekstilinkit. Niitä oli yli puolet kaikista.
A E G H I J K L M N O P R S T U V Y
Neudatša
Неудача (*)
1886 · Oskolki
Ilja Sergejits Peplov ja hänen vaimonsa Kleopatra Petrovna seisoivat ovella herkistyneinä kuuntelemaan. Oven takana pienessä salissa oli ilmeisesti tapahtumassa rakkaudentunnustus; kihlakunnan koulun opettaja Štšupkin istui talon tyttären Natašenkan luona.
Zabludšije
Заблудшие (*)
1885 · Peterburgskaja gazeta
Yön hämyyn kiedottu huvilaseutu. Kylän kirkontornissa kello löi kerran. Valantehneet asianajajat Kozjavkin ja Lajev, kumpikin hyvällä tuulella ja hiukan horjahdellen tulevat metsästä ja samoavat huviloille päin.
Žiteiskaja melotš
Житейская мелочь
1886 · Peterburgskaja gazeta
Nikolai Iljitš Beljajev, pietarilainen talonomistaja, joka kävi usein seuraamassa ratsastuskilpailuja, vielä nuori, noin kolmenkymmenenkahden ikäinen, riittävästi lihonut ja punaposkinen, meni kerran päivän kallistuessa iltaan rouva Olga Ivanovna Irninan luo, johon hänellä oli suhde, tai kuten hän itse sanoi, jonka kanssa hän luki pitkää, ikävää romaania.
Moja žizn
Моя жизнь (*)
1896 · Niva
Johtaja sanoi minulle: ”Pidän teitä palveluksessani vain kunnioituksesta kunnianarvoisaa isäänne kohtaan, muussa tapauksessa olisitte jo aikoja sitten lentänyt täältä.” Minä vastasin hänelle: ”Imartelette minua liiaksi, teidän ylhäisyytenne, otaksuessanne, että osaan lentää.” Ja sitten kuulin, miten hän sanoi: ”Ottakaa pois minulta tuo herra, hän turmelee minulta hermot.”
Živaja hronologija
Живая хронология
(*)
1885 · Oskolki
Valtioneuvos Šaromykinin vierashuone oli kietoutunut suloiseen puolihämärään. Suuri, pronssinen lamppu, jossa oli vihreä varjostin, loi ”Ukrainan öiden” tapaisen värivivahduksen seinille, huonekaluihin ja henkilöihin.
Pervyi ljubovnik
Первый любовник
(*)
1886 · Oskolki
Jevgeni Aleksejevitš Podžarov, jeune premier, ryhdikäs ja hieno mies, jolla oli soikeanmuotoiset kasvot ja pienet pussit silmien alla, oli saapunut huvikaudeksi erääseen eteläiseen pikkukaupunkiin.
Slutšai iz praktiki
Случай из практики (*)
1898 · Russkaja mysl
Professori sai sähkeen Ljalikovien tehtaalta: häntä pyydettiin saapumaan mahdollisimman pian. Jonkun rouva Ljalikovnan, ilmeisesti tehtaan omistajan, tytär oli sairastunut; mitään muuta ei selvinnytkään tästä pitkästä, tolkuttomasti laaditusta sähkösanomasta. Professori itse ei voinut matkustaa, hän lähetti apulaisensa Koroljovin.