Palasia
vappu

2023  

Vappua!Hyvinkäänkylän Lämpö & Vilu -sivuilla seuraan lämpötilan kehitystä Hyvinkäänkylän havaintoasemalla kahdella 30-vuotisjaksolla, jotka ovat tänä vuonna 1963−1992 (I) ja 1993−2022 (II).

Vappu on kohta, ja katsoin miten vapunpäivän keskiarvot ovat muuttuneet jaksosta toiseen. Näin:

Koko toukokuun alimman lämpötilan keskiarvo on noussut 0,8 astetta, mutta vapunpäivän on laskenut. Jaksolla I vapunpäivä on käynyt pakkasella 6 vuotena, jaksolla II tuplasti useammin eli 12 vuotena.

Vappu muuten ei juhlana ole kovin tärkeä. Mutta sima on hyvää, munkit ovat hyviä, tippaleipä oli hyvää kunnes Fazerin vanha tippaleipäkone hajosi, koti oli ilmapalloja ja serpentiinejä täynnä kun lapset olivat pieniä.

Työperäistä maahanmuuttoa eivät toukokuun 1. päivän lukemat tietenkään edistä. Ehkä haittapersut ovat tyytyväisiä.

29.4.2023 · 104 · Kommentit

· vappu

Sivu 1

  C  · Caruna   E  · elokuu  · elämä   F  · FibriCheck   H  · haastetauti  · heinäkuu  · helle  · helmikuu  · huhtikuu  · Hyvinkäänkylä  · Hämeenlinnan kaupunki   J  · joulukuu   K  · kesäkuu  · kuukaudet   L  · lokakuu   M  · maaliskuu  · marraskuu   S  · Suomen Rautatiemuseo  · syyskuu  · sähkön hinta  · sää   T  · talvi  · tammikuu  · toukokuu  · trooppiset yöt   V  · valokuvat  · vappu  · vuodet   Y  · Yle uutiset

Sivuston sisältöä

Legs in blue

Legs in blue

Legs in blue
Photostrip

Anton Tšehovin suomennetut kertomukset

Palasia · Photos · Tekstejä

Hyvinkäänkylän Lämpö & Vilu

· Yksityisyyden suoja ·