Anton Tšehov -sivut

En pelkää hautausmaata enkä kuolleita… Olen ennakkoluuloton ihminen ja aikaa sitten vapautunut myös njanjan satujen kahleista, mutta jouduttuani äänettömien hautojen keskelle pimeänä yönä, jolloin tuuli valitti ja päätäni vaivasi toinen toistaan synkempi ajatus, tunsin miten hiukseni nousivat pystyyn ja kylmänväreet hiipivät pitkin selkää…

Mukaan matkalle

Taiteilijan tarina, Elämäni, Rotkossa, Karviaismarjoja, Ikävä tarina, Eräs tapaus lääkärin elämästä, Nainen ja sylikoira ja muut – kertomuksia kumppaniksi elämän mittaiselle matkalle.

Kuten edellä mainituista teoksista näkyy, Tšehov on minulle ennen kaikkea novellisti. Pidän kyllä näytelmistäkin, Kirsikkapuistosta, Vanja-enosta, Kolmesta sisaresta. Mutta novellit tai kertomukset, kuten Tšehov itse taisi mieluummin sanoa, ovat minulle yksi maailmantaiteen huipuista. Todellakin vade me cum, matkalle mukaan.

Nämä sivut

Näille sivuille on koottu tietoja Tšehovin suomennetuista kertomuksista, Tšehov-julkaisuista ja Tšehovia käsittelevästä kirjallisuudesta. Lisäksi sivuilla on linkkejä verkkoaineistoihin ja tapahtumatietoja sen mukaan mitä silmiin on sattunut. Alla olevaa kuvaa voi klikata.

Tommi Salonen