Anton Tšehov -sivut

– Minun täytyy huomauttaa teille, että sellaista vedenpaisumusta kuin tässä kirjassa kuvataan ei todellisuudessa ole ollut olemassa. Eikä mitään Noaakaan ole ollut. Muutamia tuhansia vuosia ennen Kristuksen syntymää oli maan päällä epätavallinen tulva, ja siitä ei mainitse ainoastaan heprealaisten raamattu, vaan myös muiden muinaiskansojen kirjat, kuten kreikkalaisten, kaldealaisten ja hindujen. Mutta olipa tulva millainen tahansa, se ei olisi voinut hukuttaa koko maata.

Mukaan matkalle

Taiteilijan tarina, Elämäni, Rotkossa, Karviaismarjoja, Ikävä tarina, Eräs tapaus lääkärin elämästä, Nainen ja sylikoira ja muut – kertomuksia kumppaniksi elämän mittaiselle matkalle.

Kuten edellä mainituista teoksista näkyy, Tšehov on minulle ennen kaikkea novellisti. Pidän kyllä näytelmistäkin, Kirsikkapuistosta, Vanja-enosta, Kolmesta sisaresta. Mutta novellit tai kertomukset, kuten Tšehov itse taisi mieluummin sanoa, ovat minulle yksi maailmantaiteen huipuista. Todellakin vade me cum, matkalle mukaan.

Elävä kirjailija

Klassikko elää. Hyvä osoitus Tšehovin elävyydestä on sekin, kuinka maailma twiittaa Tšehovista.

Nämä sivut

Näille sivuille on koottu tietoja Tšehovin suomennetuista kertomuksista, Tšehov-julkaisuista ja Tšehovia käsittelevästä kirjallisuudesta. Lisäksi sivuilla on linkkejä verkkoaineistoihin ja tapahtumatietoja sen mukaan mitä silmiin on sattunut. Alla olevaa kuvaa voi klikata.

Tommi Salonen